Κόσμημα

 

 

 Δώρα     Κατασκευές    Διάφορα    Προσφορές    Σείριος

Πανελλήνια ομοσπονδία βιοτεχνών  αργυροχρυσοχόων κοσμηματοπωλών ωρολογοπωλών

  1. Στη διαχρονική αξία των σχεδίων,

  2. στην μεγάλη συμβολή της χειροποίητης εργασίας,

  3. στην μοναδική σχέση τους με την ιστορία και το μέλλον του κόσμου.

Το χρώμα έχει σημασία!

Οι λόγοι για τους οποίους ένα κόσμημα θα προσελκύσει την προσοχή σας είναι πολλοί:

 

 

Γενικές αρχές Συντήρησης

  1. Διατηρείται τα κοσμήματα σας μεσα σε κατάλληλη κοσμηματοθήκη ή στην αρχική τους συσκευασία προκειμένου να αποφύγετε τα μεταξύ τους χτυπήματα και να διατηρήσετε την αρχική τους εμφάνιση.

  2. Ένας απλός καθαρισμός των κοσμημάτων σας με χλιαρό νερό και υγρό σαπούνι μπορεί να τους προσδώσει την αρχική τους λάμψη.

  3. Στα κοσμήματα με οργανικούς πολύτιμους λίθους (κοράλλια, μαργαριτάρια, ιβουάρ, ταρταρούγα) αποφεύγετε την άμεση επαφή τους με κολόνιες, κρέμες ή άλλα προϊόντα με χημικά πρόσθετα.

  4. Τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να ελέγχονται απο τον κοσμηματοπώλη σας για μια πιο ειδική άποψη σχετικά με τη δομή του κοσμήματος και την στερέωση των πετρών του.

  5. Ενα περιοδικό καθάρισμα των αργυρών σκευών με ειδικό πανί δίνει την δυνατότητα να αποφύγεται την συχνή χρήση αλοιφών.

  6. Τα ωρολόγια θα πρέπει να έχουν την δική τους ξεχωριστή συντήρηση. Το αργότερο κάθε 4 χρόνια πρέπει να γίνεται service στο μηχανισμό τους και ετήσιος έλεγχος της στεγανοποίησής τους.

Swarofski

CUT (κόψιμο): Οταν μια πέτρα κόβεται σε εξαίρετες αναλογίες, το φως που μπαίνει στην πέτρα αναπηδα απο τη μία πλευρά στην άλλη και βγαίνει απο την κορυφή της πέτρας σαν λάμψη. Οταν κόβεται επιφανειακά, με λανθασμένες γωνίες , το φως διαρρέει απο την βάση. Αν μία πέτρα κόβεται βαθειά με λανθασμένες γωνίες , η πέτρα χανει το φως απο τα πλάγιά της. Μια καλοκομμένη πέτρα αντανακλά προς τα έξω όμορφο άσπρο φως και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Δυνατότητα επιλογής μέσα απο πλούσια ποικιλία μοντέρνων και κλασικών σχεδίων. Ανάλογα με την καλλιτεχνική τους αξία διατίθεται σε πολύ προσιτές τιμές.